דילוג לתוכן הראשי

רשומות

מציג פוסטים מתאריך יולי, 2014

מהי המהירות המקסימלית המותרת מבחינת הצמיגים שלכם?

בזמנו פרסמתי פוסט בנושא: צמיגים - טיפים: תחזוקה, איך לבדוק, מה לבדוק ומתי להחליף . בפוסט ההוא לא נגעתי בנושא המהירות המרבית כי לא הייתי מודע אליו בזמנו. לכן אתייחס אליו עכשיו. לפני מספר חודשים, כאשר בסוף יום עבודה הגעתי לרכב ראיתי שיש לי פנצ'ר. החלפתי גלגל והגעתי לפנצ'ריה הקרובה. התקר היה בצד הצמיג. וברגע שיש תקר צדדי, לא ניתן לתקנו, אלה רק להחליף צמיג. בפנצ'ריה היה רק דגם אחד של צמיגים סיניים בגודל מתאים. הסכמתי והם התחילו להחליף. בזמן ההחלפה הבעלים זרק שהצמיגים החדשים הם Q. אז שאלתי מה זה Q. Q אומר שהמהירות המרבית המותרת לצמיגים אלו היא 160 קמ"ש. אז שאלתי, מה היו הקודמים. מסתבר שהם היו V - כלומר 240 קמ"ש. 160 קמ"ש זאת מהירות גבוהה. השאלה איזה מקדם בטחון אתם לוקחים? אם למשל אתם לוקחים מקדם של 20 קמ"ש, אז המהירות המקסימלית היא 140 קמ"ש. והרבה אנשים עוברים את ה-140 על כביש 6. באופן כללי, מומלץ שהאות על הצמיגים תהיה גדולה או זהה למהירות המרבית של הרכב. זה נכון לצמיגים המקוריים איתם מגיע הרכב, אבל לא לצמיגים שישימו לכם בהמשך הדרך.

לייזר - משחקים, סמנים ומה עושים כשנפגעים

מהו לייזר? לייזר זהו קיצור דרך. ראשי תיבות של " L ight   A mplification by   S timulated   E mission of   R adiation" או בתרגום לעברית: "הגברת אור על ידי פליטה מאולצת של קרינה". תכונות עיקריות: ללייזר שני תכונות עיקריות שמבדילות אותו ממקורות אור רגילים: 1. פולט פוטונים בקרן צרה (בניגוד לנורה שפולטת פוטונים בכל הכיוונים). 2. האור הוא בקרוב טוב, מונוכרומטי (כלומר אם נעביר אותו דרך מנסרה עדיין נראה צבע אחד ולא קשת של צבעים). האם לייזר מסוגל לפגוע בראייה? בהחלט. מכיוון שקרן לייזר מאוד ממוקדת לא צריך לייזר מיוחד, אלה גם סמני לייזר פשוטים (שניזונים משתי סוללות AAA) יכולים לפגוע בראיה. לפי החוק בארץ, מותר למכור עטי לייזר עד דרג 2 (עד 1mW). אך מכיוון שהחוק לא נאכף, אין בעיה לקנות לייזרים חזקים יותר. על פי התקנון בארה"ב, דרג 3A הוא המקסימלי המותר (עד 5mW). עד כמה 5mW בטיחותי? זה אומר שאם מרצה או ילד תוך כדי תנועה לשבריר שנייה פוגע לכם בעין לא ייגרם נזק. אבל עם תסתכלו על הלייזר לאורך זמן, אתם בהחלט תגרמו נזק לעיניים. אבל הבעיה חמורה יותר, ל

D600 ובעיית כתמי השמן

אחד הפוסטים הקודמים שלי ( עלות הדגם האחרון ) נכתב עקב בעיה במצלמת ניקון D600. רציתי לעדכן לגבי התפתחות בנושא לטובת כל בעלי ה-D600.   אחרי שניקון הוציאו הודאת שירות עולמית, הדר, היבואן הרשמי של ניקון בארץ, טיפל במצלמה. הם מחליפים את מנגנון הצמצם ומנקים את החיישן. אך אחרי כמה אלפי קליקים הבעיה חזרה. בתמונות עם צמצם סגור מעל ל-F16 היו הרבה מאוד נקודות שחורות. אגב, מהסטטיסטיקות באינטרנט ראיתי שהטיפול עוזר רק ב-50% מן המקרים.   חזרתי להדר וביקשתי להחליף את המצלמה ב-D610 (חדש בקופסא). שמעתי מאנשים שכאשר הם לא מצליחים לפתור את הבעיה, הם מחליפים לדגם הבא.   המצלמה נשלחה לאבחון אצל מנהל המעבדה וכעבור מספר ימים התקשרו אלי ואמרו שאפשר לבוא ולאסוף D610. אחרי מספר שנים של סבל (ניקיון חוזר ונשנה של החיישן והרבה spot removal tool) סוף סוף קיבלתי D610 חדשה.   נשאר רק לקוות שהבעיה לא תחזור בדגם המתקדם יותר.  

פלטפורמה לבניית אתרים/בלוגים

קיימות הרבה פלטפורמה לבניית אתרים/בלוגים. ביניהם פלטפורמות חינמיות ופלטפורמות בתשלום. אם אתם רוצים ליצור אתר/בלוג ואין לכם התנגדות עקרונית לשלם עבור השירות אז כדאי שתמשיכו לקרוא.   שמעתי הרבה תגובות חיוביות על  http://www.squarespace.com  ולכן הלטתי לנסות. ובכן, אכן ממשק מאוד נוח, הכל ויזואלי ואינטואיטיבי. אין צורך בלדעת שפות תכנות והכל נעשה במקום אחד. כך למשל אם קונים מנוי שנתי הם קונים עבורך דומיין. בדרך כלל קונים אחסון לחוד ודומיין לחוד ואחר כך צריך לקשר ביניהם. כמוכן יש להם כלי שבעזרתו ניתן לבנות לוגו לאתר. בקיצור מאוד נוח והכל במקום אחד. אם יש לכם את כל התוכן, אז ניתן ליצור אתר תוך מספר שעות. כמוכן, הם בונים אוטומטית גרסאות שונות של האתר כך שיתאימו לטלפונים חכמים ולטאבלטים.   את האתר http://www.michael-photo.com  לקח לי לבנות כ-5 שעות. כאשר בערך 3 שעות היו זמן מת (זמן שלקח להעלות חומר לאתר). אם להשוות את זה לאתרים/בלוגים אחרים, זה מעט מאוד זמן. למשל את בלוג התמונות שלי, http://israel-in-photos.blogspot.co.il , לקח הרבה יותר זמן לעצב ולהתאים. הזמן נספר לא בשעות אלה בימים.