דילוג לתוכן הראשי

הגעה לעיר עתיקה בירושלים

עליה לירושלים ברכב כרוכה במציאת חניה. בירושלים חניות זה מצרך נדיר ועלות החניונים מן הגבוהות בארץ (לפי דעתי, יותר יקר מאשר בתל אביב). כך למשל עלות חניה יומית בחניון קרתא (הנמצא בסמוך לשער יפו) יכולה להגיע ל-70 ש"ח ליום מלא ו-30 ש"ח לאחר 18:00.

קבלו שני חלופות:
א. אם אתם מבקרים באמצע השבוע ניתן להשתמש באחד מחניוני "חנה וסע" של הרכבת הקלה. אם מגיעים מכביש 1, נוח להגיע לחניון גבעת התחמושת. אחרי שחונים, עולים לרכבת קלה ונוסעים עד לתחנת "העירייה". מן העירייה הליכה של כ-5 דקות תביא אותכם לעיר העתיקה. הרכבות נוסעות בתדירות גבוהה (כל 6-12 דקות, תלוי בשעה) ועלות נסיעה בודדת למבוגר 6.6 ש"ח.
הייתי ממליץ על חלופה זו עם אתם מגיעים לא בשעות שיא ועם ילדים. לילדים, הנסיעה ברכבת קלה היא חוויה בפני עצמה.

לפרטים נוספים: אתר הרכבת הקלה - http://www.citypass.co.il/default.aspx

ב. חניה בחינם לא רחוק מן העיר העתיקה ניתן למצוא בגן הפעמון. כאשר נכנסים לגן הפעמון מצד ימין יש חניה מסודרת בתשלום ומצד שמאל מגרש אפר. חניתי לא פעם במגרש אפר ולא היו בעיות. הוא די גדול ותמיד מצאתי מקום (למרות שבפעם אחרונה שמתי לב שלקחו חלק ממנו ובונים סקייט פארק). ישנם שלושה יתרונות עיקריים לחניה בגן הפעמון:
1. הליכה של 10 דקות תביא אותכם לעיר עתיקה.
2. בגן הפעמון יש שירותים ציבוריים (ליד תחנת דלק).
3. ממול לגן הפעמון נמצא מתחם הרכבת. כך שניתן לקנח שם את הטיול (ללא צורך בחיפוש מסעדות במקומות אחרים).

טיול נעים.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

ניתוק מצבר לפני נסיעה לחו"ל

לפני שמשאירים את הרכב ליותר ממספר ימים, למשל נסיעה לחו"ל, מומלץ לנתק את המצבר. זאת בכדי להימנע מהפתעה לא נעימה בפעם הבאה כשתנסו להתניע את הרכב. גם מצבר חדש יחסית (בן שנה) יכול להתרוקן תוך שבוע. כך שעדיף לא להתגרות במזל במיוחד כשכל הפעולה לוקחת חמש דקות.   לפני שבאים לנתק, צריך לזכור שללא המצבר לא תוכלו לנועל את הרכב בצורה חשמלית (דרך האזעקה). תוכלו לנעול אותו רק בעזרת מפתח. אני בד"כ פותח את מכסה המנוע, ואז נועל את הרכב בעזרת האזעקה ורק אח"כ ניגש לניתוק עצמו. כך כל הרכב נעול חוץ ממכסה מנוע (מכיוון שאין חיישן אזעקה למכסה מנוע פתיחתו/סגירתו לא משפיעה על האזעקה).   הניתוק עצמו הוא פשוט. פותחים את מכסה המנוע ומנתקים את אחד הקבלים של המצבר (לפי אחד הקוראים צריך לנתק רק את השלילי). כל עוד הקבל מונח בצד (ולא נוגע בחיבור), המצבר (כמעט) לא יתרוקן. בחלק ניכר מן הרכבים בכדי לנתק את הקבל מהמצבר תצטרכו לפתוח בורג, לכן כדאי שתהיה ברשותכם ערכת כלים בסיסית.   כשאר חוזרים פותחים את דלת הנהג בערת מפתח ומחברים את הקבל בחזרה.   הערה: 1. ניתוק המצבר יגרום לאיבוד כל הנתונ

איך להקציף חלב בבית ללא מכונה

התשובה במילה אחד: פלנג'ר! ועכשיו אני אפרט. בעקבות הקורונה והעבודה מהבית התחלתי להיכנס לתחום הקפה. לא רציתי לקנות מכונת קפה ולכן התחלתי מאחת הצורות הפשוטות והזולות להכנת קפה - הכנה בעזרת פלנג'ר (french press). פלנג'ר עם קפה אבל מכיוון שאני אוהב קפוצ'ינו התחלתי לחפש דרך להקציף חלב. התלתי עם מקציף ידני (מוט) ומכיוון שלא הייתי לגמרי מרוצה, קניתי גם מקציף ידני לכיריים. הנה צילום של שניהם. ובכל זאת הקצף היה בינוני. ישנם מקציפים חשמליים שגם מחממים את החלב וכבר כמעט קניתי אחד עד שראיתי מישהו שמקציף עם פלנג'ר. ניסיתי וזה הקציף טוב. ולכן קניתי פלנג'ר נוסף, ללא חלקי מתכת, כדי שאוכל לחמם את החלב שבתוכו במיקרו. פלנג'ר עם חלב וזאת התוצאה: נ.ב.: אפשר להקציף חלב קר וחם בפלנג'ר.

מעבר לבישול על חשמל והתנתקות מגז

אם השנים מחירי גז עלו עד למצב שבהרבה מקרים זה הופך ללא כלכלי. בואו אתחיל מהתחלה: לא מזמן ביקר אצלנו טכנאי פזגז ואמר שהכיריים לא עומדות בצורה תקינה (זאת למרות שבביקורת התקופתית הקודמת הכל היה בסדר). עמדו לפנינו שני חלופות עיקריות: תיקון התקלה בצורה כזו או אחרת או התנתקות מפזגז ומעבר לחשמל. ברגע שהשוותי בין החלופות הכל נהיה ברור. היום ניתן לקנות כיריים חשמליות עם שני תושבות בכ-400 ש"ח. נכון יש רק מקום ל-2 סירים אבל לא זכור לי שאי פעם הכנו יותר משני דברים על האש ביחד. וגם למען האמת, אם שמים סיר ומחבת על רב הכיריים הרגילות (בעלי ארבע להבות), אין ממש מקום לעוד משהו. אז אם מעבר מ-4 ל-2 מקומות לא מהווה בעיה, נשארו לנו השאלות לגבי עלות ואיכות. עלות התחלתית, רכישה של 400 ש"ח ניתן לקזז מול מכירת כיריים. ביד 2 כיריים סטנדרטיות נמכרות ב- 150 -200 ש"ח. במקרה שלנו, עלות התיקון הייתה הרבה מעבר ל-400 ש"ח. עלות קבועה, החשבון החודשי שונה מאוד בין אם אתם עדיין משתמשים בבלוני גז או מחוברים לגז מרכזי. ברגע שמחוברים לגז מרכזי נוסף תשלום קבוע של כ-45 ש"ח לחודשיים. כמה עולה החשמל של